Hääbändin valinta

Kuinka hääbändin valinta tehtiin?

Meille oli itsestäänselvyys, että haluamme ehdottomasti bändin häihimme. Bändi on totta kai iso kuluerä ja jos haluaisi säästää kannattaisi bändi korvata muulla vaihtoehdolla. Me halusimme kuitenkin elävää musiikkia häihimme. Bändit koostuvat yleensä viidestä henkilöstä, joten siihen nähden bändien hinnat ovat hyvinkin kohtuullisia.

Bändi luo tunnelmaa juhliin aivan eri tavalla ja juhlaväki lähtee taatusti tanssilattialle, kun bändi aloittaa soittamisen. Itse rakastan tanssimista ja aion olla tanssilattialla mahdollisimman paljon myös häissä, joten hääbändin valinta oli erittäin tärkeää.

Hääbändin valinta
Kuva Pixabay: Free-Photos

Kuinka me sitten tehtiin hääbändin valinta? Lähdettiin etsimään bändiä heti hääpaikan valinnan jälkeen. Siinä vaiheessa hirveästi muita asioita ei oltu edes lyöty lukkoon. Etsiminen alkoi mahdollisten bändien listauksella. Apuna käytin Googlea ja erilaisia Facebook ryhmiä (mm. paikkakuntien puskaradiot, joissa on usein kyselyitä, niin bändeistä kuin juhlapaikoista). Listasin paperille näin löytämieni bändien nimiä, jonka jälkeen lähdettiin sulhaseni kanssa yksi kerrallaan kuuntelemaan bändien näytteitä ja tutkimaan biisilistoja. Osa bändeistä karsiutui saman tien pois ja osa pääsi toiselle kierrokselle.

Bändien biisilistoja tutkimalla tuli muutenkin oivalluksia häihin sopivista kappaleista: “Tämä on pakko saada meidän biisilistalle!” tai “Tätä biisiä me inhotaan molemmat”. Ajatuksena meillä on hyvin perinteinen setti hääbändeille: ensimmäinen setti perinteisempää tanssimusiikkia, ja kaksi settiä enemmän bilemusiikkia.

Valintakriteereitä oli siis kaksi: biisilistassa piti olla meidän näköisiä biisejä ja bändin piti kuulostaa meidän korvaan hyvältä. Ensimmäisen karsintakierroksen jälkeen lähdettiin kuuntelemaan loppuja bändejä tarkemmin. Päädyimme ottamaan yhtyettä karsintojen jälkeen ainoastaan kahteen bändiin, näistä meidän hääbändiksi valikoitui Jyväskyläläinen Leona. Heidän biisilistansa ja esiintymisvideonsa vakuuttivat meidät. Me valittiin soittamaan koko bändi, mutta heiltä olisi mahdollista tilata myös duo tai trio. Uskon, että tällä kokoonpanolla saadaan mahtavat bileet aikaiseksi.

Jos tilanne olisi normaali, olisi ollut hauska käydä kuuntelemassa valittua bändiä, tai jopa muutamaa ehdokasta etukäteen, jossakin julkisessa esiintymisessä. Monet bilebändit, kun käyvät esimerkiksi baareissa esiintymässä, mutta tänä vuonna sekään ei ole ollut mahdollista. Onneksi bändeillä on nykyään erinomaisesti YouTube-videoita heidän esiintymisistään.

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *