Häämatka Suomessa

Häämatka Suomessa – kokemuksia Järvisydämestä

Aikaisemmin, eli aikana ennen koronaa, olin ajatellut, että häämatkan täytyy ehdottomasti olla jossain kaukana paratiisikohteessa rannalla. Korona on muokannut omia ajatuksia häämatkasta ja nyt häämatka Suomessa ei kuulosta yhtään hassummalta. Olen aina pitänyt myös kotimaassa matkustamisesta, mutta nyt arvostus on noussut entisestään. Vielä en tiedä minkälaisen häämatkan tulemme tekemään, enkä vielä pois sulje, että kohde ei olisi jossain ulkomailla, mutta välttämättä sen ei tarvitse olla. Ajattelin käydä tulevissa postauksissa läpi vaihtoehtoja häämatkoihin Suomessa ja löytää upeimpia kotimaan kohteita.

Häämatkakohde Suomessa

Hotel & Spa resort Järvisydän

Ensin aloitan kuitenkin kohteesta, josta minulla on jo omaa kokemusta. Hotelli ja kylpylä Järvisydän Rantasalmella Etelä-Savossa on saanut paljon näkyvyyttä viime aikoina ja nousee usein esiin ehdotuksissa, kun kysytään ideoita romanttiseen matkaan Suomessa.

Me vietimme vain yhden yön Järvisydämessä elokuun lopulla. Sää ei varsinaisesti suosinut, sillä oli melko koleaa ja satoikin osittain. Majoitus oli varattu maisemasviitistä, joka yllätti minut positiivisesti. Mainoskuvista minulle oli tullut mielikuva paljon ahtaammasta huoneesta, mutta maisemasviitti sisälsikin makuuhuoneen lisäksi oleskelutilan pienellä keittiönurkkauksella, sekä vessan ja suihkutilat. Maisemasviittien sisustus oli todella kaunis ja vaikutteita oli otettu luonnosta. Makuuhuoneen oikea takka oli myös tunnelmallinen. Sään takia emme ehkä nähneet parhaita paloja maisemasta, kirkas tähtitaivas tai lumisade olisivat varmasti olleet ihania suurten ikkunoiden läpi.

Järvisydän maisemasviitti

Järvisydämessä on melko paljon maisemasviittejä ja ne sijaitsevat melko lähellä toisiaan, joten ikkunasta maiseman lisäksi näkyi myös muita maisemasviittejä. Meitä se ei suuremmin haitannut, mutta täysin yksityistä maisemaa ei sieltä saa.

Fatbike reitit

Meidän yöpymispakettiimme kuului vuokravälineet ja valitsimme Fatbiket. Järvisydämeen oli tehty aivan uudet pyöräilyreitit metsään, joita oli hauska mennä pyörällä. Hieman pyörät vaativat opettelua, sillä en aluksi uskaltanut ottaa tarpeeksi vauhtia ylämäkiin ja sain työntää pyörää ylös. Reitit olivat niin uusia, että reittikarttaa ei vielä ollut, mutta selvisimme kuitenkin ihan hyvin. Löysimme jopa nuotiopaikan, jossa paistoimme retkieväitä.

Fatbiket

Järvisydämen kylpylä on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Sama luonnonläheisyys ja upeat kivimateriaalit toistuvat kylpylässä, kuin maisemasviitissäkin.  Erityisesti kylpylässä oli hauska kokeilla erilaisia saunoja, joita löytyi useampi eri tyylinen. Kylpylä alueena on melko pieni, joten ruuhka-aikoja varmasti kannattaa välttää.

Maisemasviitin näkymä

Illallinen oli hotellin päärakennuksessa. Sali oli oikein kaunis ja oli hienosti huomioitu turvavälit ja yksityisyys, että aivan vieressä ei ollut muita asiakkaita. Meille tarjoiltiin kolmen ruokalajin illallinen ja ruoka oli aivan ihanaa. Illallista voin ehdottomasti suositella kaikille.

Tulimenu illallinen

Kuten illallinen myös seuraavan aamun aamupala oli runsas ja maittava.

Joten suosittelenko Järvisydäntä häämatkakohteeksi?

Viinilasi

Tämän perusteella voin suositella Järvisydäntä häämatkalle. Erityisesti uskon sopivan yhden tai kahden yön hemmottelureissulle, jolloin tekemistä riittää varmasti.

Lähden kuitenkin nyt tutkimaan lisää, minkälaisia tunnettuja ja vähemmän tunnettuja kohteita Suomesta voisi löytyä häämatkaa varten. Kertokaa myös omat vinkkinne ja mietteenne, mikä on tällä hetkellä ajatus häämatkasta?

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *