Häämekko

Häämekko pohdintoja

Häihin on nyt aikaa hieman yli yhdeksän kuukautta ja nyt alkaa pikkuhiljaa mietityttämään oikeasti häämekko. Häämekkoon on kasattu aika paljon paineita: tämä on toivottavasti ainoa kerta elämässä, kun saan häämekkoa pitää. Yleensä täyspitkää valkoista iltapukua ei tule muutenkaan käytettyä, joten valinta pitäisi tehdä huolella.

Sitten tullaan tietenkin taas budjettiin. Sitä häämekkoa tosiaan pidetään vain se yksi ainoa päivä. Normaali arjessa panostan erittäin mielellään laadukkaisiin vaatteisiin, kunnon materiaaleihin ja mikäli on saatavissa kotimaisiin vaatteisiin. Ne maksavat totta kai enemmän, mutta ne ovat laadukkaita ja myös kestävät pitkään käytössä. Kuitenkin häämekossa tuntuu hullulta maksaa valtava summa rahaa vain yhden päivän käytössä olevasta vaatteesta.

Häämekko sovituksessa
Yksi ensimmäisistä häämekko sovituksista

Monet, ehkä jopa suurin osa nykyään, myyvät häämekkonsa käytön jälkeen. Omasta mielestäni erittäin hyvä ilmiö, että kierrätys lisääntyy ja täysin käyttökelpoiset mekot saavat uutta käyttöä. Itse en kuitenkaan usko pystyväni myymään mekkoa eteenpäin. Tiedän, että se olisi järkevää ja ei häämekolle ole käyttöä häiden jälkeen, mutta haluan säilyttää silti sen muistona. Varmasti asiaan vaikuttaa, että äitinä häämekko ja mummoni häämekko myös ovat edelleen tallessa. Osaltaan ehkä myös se, että olen hieman hamstraajaluonne.

Sitten meidän hääbudjettimme, kuten olen kertonut, yritetään säästää aina, kun mahdollista. Olen ajatellut, että 500€ olisi minun häämekko-budjetti. En tiedä olenko ihan liian optimistinen häämekon hinnan suhteen, mutta tässä yritän pysyä. Järjellä ajateltuna 500€ on myös järkyttävän suuri summa yhden päivän pukuun, mutta hääpukuun vielä kohtuullinen. Totta kai voitaisiin tinkiä, vaikka bändistä, juomatarjoilusta tai ruokalajien määrästä ja käyttää säästö pukuuni. En kuitenkaan näe siinä järkeä, että tunnelmaan vaikuttavista tekijöistä tingittäisiin enemmin. Olen aika varma siitä, että morsian saa aina kehuja häämekostaan, oli se sitten maksanut 500€ tai 1500€.

Häämekko sovitus

Kävin melko pian kihlauksen jälkeen ensimmäisen kerran sovittamassa häämekkoja ja muutenkin viime vuonna kävin sovituksissa useamman kerran. Olin kuitenkin hyvin rennolla asenteella liikenteessä, koska en halunnut osaa häämekkoa yli kaksi vuotta ennen häitä. Alun perin olin ajatellut tänä keväänä ryhtyä kunnolla mekkosovituksiin, mutta korona sotki jopa näinkin yksinkertaisen asian.

Havahduin asiaan oikeastaan vasta nyt, että häihin tosiaan on enää yhdeksän kuukautta ja tarvitsen häämekon. Viimeksi olen käynyt sovittamassa häämekkoja tammikuussa, joten nyt pitäisi todellakin ryhtyä siihen. Olen kyllä aktiivisesti seurannut hääkirpputoreja ja käytettyjä pukuja, mutta ne ovat myös aina joko liian kalliita, väärää kokoa tai muuten vain ei yhtään minun tyylisiä.

Minulla on nimittäin tarkka visio häämekosta. Haluaisin merenneitomallisen, olkaimellisen, pitsisen ja avoimella selällä olevan mekon. Tämän postauksen kuvat eivät siis esitä unelmien pukua, jonkalaisen haluaisin, vaikka kauniita ovatkin. Ihanne tilanteessa, jos budjettimme olisi rajaton, haluaisin ehdottomasti teettää puvun alusta asti kotimaisella suunnittelijalla. Tiedän kuitenkin, että minun mekkobudjetillani se ei todellakaan ole mahdollista.

Onko teillä vinkata paikkoja, josta löytyisi myös niitä edullisempia pukuja? Tai muuten parhaita paikkoja häämekkojen sovitukseen?

2 thoughts on “Häämekko

  1. Oletko sovittanut äitisi ja mummosi pukuja? Voisi pienellä muokkauksella saada mekon, jolla olisi tarina ja merkitystä..

    1. Tämä olisi kyllä ihana idea! Mummoni pukua olen itseasiassa sovittanutkin ja se on todella kaunis, mutta polvimittainen ja haluan ehdottomasti pitkän mekon. Äitini mekko on taas hyvin tyypillinen 90-luvun mekko runsaine röyhelöineen, itse kaipaan ehkä vähän hillitympää tyyliä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *