Hääsuunnittelun aloittaminen

Hääsuunnittelun aloittaminen voi olla jopa hämmentävää, jos ei tiedä mistä aloittaa. Paljon ratkaisee varmasti se, kuinka paljon suunnittelulle on aikaa. Meillä häiden ajankohta päätettiin kahden ja puolen vuoden päähän kihlauksesta, joten hääsuunnittelulle on ollut hyvin aikaa. Aluksi ei ollut mikään kiire, vaan pystyi fiilistelemään häitä ilman stressiä kiireestä. Ainakin itse en halunnut tehdä ensimmäisenä häiden suurimpia päätöksiä, vaan mietin ensin jopa pienimpiä yksityiskohtia, kuten kattausta. Mielestäni tällainen fiilistely kuitenkin auttaa löytämään mieluisen teeman ja tunnelman häille.

Hääsuunnittelun aloittaminen
Hääsuunnitelun apuna hääsuunnittelukirja

Olen haaveillut omista häistäni jo lapsesta saakka, kuten varmasti aika monet. Seurustelun aikana sulhaseni kanssa on myös tullut aika ajoin häistä puhetta, ja ajatuksen tasolla olimme suunnitelleet monia asioita, joita häihimme tulevaisuudessa haluttaisiin. Kuitenkin varsinainen hääsuunnittelu alkoi vasta kihlauksen jälkeen.

Itseasiassa häiden ajankohta päätettiin jo kihlauksen iltana. Silloin sovimme suurin piirteisen ajankohdan: loppukesästä 2021. Silloin tuntui, että kesä 2020 tulisi liian nopeasti ja tällä hetkellä olenkin tyytyväinen, että tehtiin tuo päätös (kaikki sympatiani tämän kesän morsiammille). Heti kihlauksen jälkeisenä päivänä kävin ostamassa lähikaupasta yksinkertaisen sinisen vihon, johon kirjailin ylös ensimmäisiä suunnitelmiamme. Aivan ensimmäinen taisi olla alustava vieraslista. 

Seuraavaksi erittäin tärkeitä vaiheita oli itselle hääblogien etsiminen ja lukeminen. Luin monet hääblogit alusta alkaen kihlauksen jälkeisinä päivinä. Lisäksi tärkeä asia oli Pinterest-tilin perustaminen ja sinne inspiraatiokuvien kerääminen. Näiden ensimmäisten asioiden perusteella pystyi jo hyvin suunnittelemaan alustavaa teemaa ja tyyliä mikä häillä tulisi olemaan. Oli paljon helpompi lähteä etsimään hääpaikkaa, kun suurinpiirteinen vierasmäärä ja tyyli oli selvillä. Minusta on tärkeää hankkia vihko tai joku muu hääsuunnittelukirja, koska paljon tulee ideoita ja mietteitä, jotka on helpompi hahmottaa, kun ne on kirjattu ylös.

Sinisen vihkon jälkeen halusin ihan oikean hääsuunnittelukirjan, ja päädyin tilaamaan Adlibrikseltä Frances Lincolnin Wedding Planner -kirjan. Suurin syy, että päädyin juuri tähän kirjaa, oli sivujen suuri määrä. Olenkin tyytyväinen, että kirjassa on runsaasti tilaa tehdä muistiinpanoja ja jaetut osiot. Kuitenkin osittain kaikki kirjan listat eivät ihan sovi mielestäni suomalaiseen tyyliin. Huomasin kuitenkin nyt, että kirjasta on tehty myös suomenkielinen versio. Tärkeintä on, että pystyy johonkin kirjailemaan ylös hääsuunitelmia ja saa samalla muiston myöhemmäksi. 

Minkälaisia hääsuunnittelukirjoja teillä on?

♥️♥️♥️

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *