Häät & korona

Koronan vaikutus häihin

Tältä aiheelta ei ole voinut kukaan välttyä tänä vuonna. Korona on vaikuttanut meihin kaikkiin. Vuoden 2020 hääpareista vain murto-osa ehti juhlia häänsä ennen maaliskuussa alkaneita koronarajoituksia. Naimisiin onneksi useimmat ovat päässeet koronasta huolimatta, mutta itse juhlia on jouduttu joko siirtämään, pienentämään henkilömäärää tai perumaan kokonaan. Pahimmillaan monet ovat siirtäneet häitään jo useita kertoja, ensin kesältä loppuvuodelle ja nyt taas eteenpäin.

Häät2021

Meidän häitä on tarkoitus juhlia ensi vuoden elokuussa. Koronan alettua olin valtavan helpottunut, että päädyimme pitämään häät vuonna 2021. Keskusteluissa meillä nimittäin myös esiintyi tämä vuosi. Kaikki varmasti muistavat maaliskuussa, kun me kaikki oltiin varmoja, että kyllä tämä on ohi kesään mennessä. Kesällä näyttikin niin paljon paremmalta tilanne ja olimme optimistia. Nyt tilanteen taas pahennuttua on alkanut minullekin iskeä pieni epäilys. Mitä jos korona ei ole ohi vielä ensi vuonnakaan?

Tietenkään ei tapahdu niin, että vuoden vaihteen jälkeen tämä epäonninen vuosi 2020 pyyhkiytyisi pois ja 1.1.2021 meillä ei olisi koronaa. Valitettavasti.

Meillä ei ole ollut vielä mitään varasuunnitelmaa, jos korona on keskuudessamme vielä ensi elokuussa. Siirtäisimmekö häitä, pienentäisimmekö vierasmäärää vai menisimmekö naimisiin, mutta siirtäisimme juhlia? En osaa sanoa varmaksi.

Olen ollut tähän asti varma siitä, että elokuussa kaikki on taas normaalisti. Nyt en enää ihan luota siihen. Toivoa kyllä tuo rokotteiden aloittaminen, mutta varmaa ei silti ole onko korona ohi ensi kesänä. Uskon, että tämä on alkanut nyt mietityttää myös muita ensi kesän hääpareja. Niitä alkuperäisiä kesän 2021 hääpareja, kuten me, ja erityisesti kesältä 2020 häänsä siirtäneitä pareja.

Miten edetä hääsuunnitelmien kanssa?

Jos häidemme aikaan tulisi rajoituksia henkilömäärästä, uskon, että 50 vierasta on määrä mihin pystyisimme rajaamaan vieraat. Jos rajoitukset olisivat tiukemmat sitä, en tiedä olisiko parasta silloin siirtää häitä. Meille molemmille on ollut tärkeää saada järjestää ne juhlat häiden kunniaksi. Ymmärrän, että kaikille itse juhlat eivät todellakaan ole niin tärkeät, jolloin on erinomainen vaihtoehto juhlia vain todella pienellä porukalla. Sitten taas, jos on kuten minä, eli minulla on häiden jälkeenkin jo kahdet seuraavat juhlat suunnitteluasteella, ei haluaisi jättää häitä juhlimatta.

Välillä taas tuntuu, että ei tällaisesta asiasta saisi stressata, kun voisi olla koronan takia paljon pahempiakin ongelmia, mutta kyllä se silti mietityttää. Häät kuitenkin on elämän merkityksellisimpiä tapahtumia.

Kaiken tämän vuoksi on tänne bloginkin puolelle tullut taukoa, ei ole oikein osannut tarttua häiden suunnitteluun. Meillä on edelleen kaikki tärkeimmät asiat tehtynä, nyt pitäisi oikeasti varata kampaaja, meikkaus, videokuvaaja ja alkaa suunnitella kutsuja. En tiedä missä vaiheessa kutsut uskaltaa lähettää? Pakkohan kutsut on ajoissa lähettää, vaikka myöhemmin tulisikin rajoituksia. Tammikuussa täytyy kuitenkin ryhtyä häitä taas suunnittelemaan, pidetään nyt joululomaa ja etäisyyttä toisiin, jotta päästäisiin koronasta vielä joskus eroon.  

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *