Häiden kukat

Häiden kukat

Täytyy sanoa heti aluksi, että kukat eivät ole prioriteettilistallani ensimmäisenä. Kuten viime postauksessa kerroin pyrimme pienentämään hääbudjettia ja kukat ovat yksi säästökohde. Kukat ovat kyllä todella kauniita ja pidän niistä, mutta todella harvoin kukkia tulee ostettua kotiin.

Minulla ei ole tarkkaa visiota minkälaisia kukkia häihin tulee. Olen kuitenkin ajatellut, että kukat voisivat olla suurimmaksi osaksi luonnonkukkia ja loput äidin ja mummon kukkapenkeistä. Hääpaikkana oleva lato on sen verran karu tila yksinään, että se tarvitsee kukkia. Luultavasti latoa koristellaan myös perinteiseen tapaan nuorilla koivuilla tai muilla puilla ja oksilla. Ainakin sisäänkäynnin molemmin puolin voisi tulla koivut reunustamaan ovea. Minusta ihana idea olisi käyttää myös esimerkiksi mustikanvarpuja koristelussa.

Häiden kukat
Kuva Pixabay: 3008133

Haluan ehdottomasti käyttää aitoja kukkia, koska minusta meidän maalaisteemaan eivät sovi tekokukat, vaikka niitä nykyään onkin todella kauniita.

Ajatuksena olisi hauska idea kasvattaa itse häiden kukat, mutta en ole ollut kovin taitava kukkien kasvattaja. Olen sitä muutamana vuonna parvekkeella yrittänyt, mutta lopputulos on ollut aika onneton. 

Täytyy myöntää, että kukkatietämykseni on myös aika rajoittunut, sillä en tiedä minkälaisia kukkia elokuun alussa luonnossa voisi edes kasvaa? Täytyykin tänä kesänä tarkkailla minkä näköisiä kukkia kasvaa elokuussa. Lisäksi täytyy käydä tarkkailemassa äidin ja mummon kukkapenkkejä hääpäivän aikoihin. 

Riippuen siitä minkälaisia kukkia löydän kukkapenkeistä, jopa hääkimppuni voisi olla itse poimittu. Nimittäin en usko, että kirkon jälkeen tulen kantamaan kukkakimppua enää mukani. Jos meille tulee perinteinen kimpunheitto, voin myös hyvin luopua omasta kimpustani, enkä aio hommata itselleni erillistä heittokimppua. Jos kuitenkin päädyn tilaamaan kimpun kukkakaupasta, haluan siihen rentoa luonnonläheistä tyyliä. Vieheet tullaan joka tapauksessa tilaamaan, koska luulen, että niissä olisi liikaa haastetta askarrella itse.

Ajatuksena on myös ollut, että kaasoille voisi tulla ehkä kukkaseppeleet. Ne voisivat olla hauska yhteinäinen teema, jolla heidät pystyisi erottamaan muista vieraista. Lisäksi mielestäni kukkaseppeleet sopisivat täydellisesti rentoihin maalaishäihin. Kukkaseppeleet ovat kuitenkin myös asia, joita en usko osaavani tehdä itse, ja vaikka osaisinkin, en haluaisi tehdä niitä hääaamuna. Joten jos päädymme kukkaseppeleisiin, tilataan nekin varmasti kukkakauppiaalta. Tässä kuitenkin pitää tiedustella vielä kaasojen mielipidettä seppeleisiin.

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *