Kihlasormuksista

Kihlasormukset

Minulla on ollut pitkään aika tarkka visio kihlasormuksista. Olin 16-vuotiaana kesätöissä kellonsepän liikkeessä ja silloin mietin tarkkaan minkälaisen kihlasormuksen ja vihkisormuksen haluan tulevaisuudessa. Visioni oli yksinkertainen keltakultainen sormus kihlasormukseksi ja rivitimanttisormus vihkisormukseksi. Ihan täydellisesti ei 16-vuotiaan minun visioni enää vastannut nykyistä, mutta melko lähelle kuitenkin. Minulle ei edelleenkään ollut tärkeää, että kihlasormuksen täytyisi olla näyttävä isolla timantilla jenkkileffojen tyyliin. En ole ikinä aiemmin käyttänyt sormuksia, joten liian hienot eivät sovi mielestäni jokapäiväiseen arkeen.

Kihlaus
Kihlasormukset

Sulhaseni on aina ostanut minulle erittäin kauniita koruja lahjaksi, jotka ovat vastanneet täysin tyyliäni. Sen perusteella uskon, että hän olisi varmasti osannut valita itsekin minulle täydellisen sormuksen.

Olin kuitenkin varmistanut selustani jo kauan sitten. Heti kun olimme seurustelleet tarpeeksi kauan, että asian kehtasi ottaa puheeksi, mutta tarpeeksi vähän, että kihlaus ei oikeasti ollut vielä ajankohtainen, kerroin toiveeni kihlasormuksesta. Löysin joskus jopa ilmeisesti pääsiäismunasta tuleen leikkisormuksen, joka sattui sopimaan täydellisesti nimettömääni. Sen avulla sulhaseni oli pystynyt ostamaan täydellisesti sopivan kihlasormuksen. Voin suositella tätä keinoa kaikille :D. Minä en ainakaan tiedä miten olisin malttanut kihlauksen jälkeen olla pitämättä sormusta, jos sen olisi joutunut vaihtamaan pienempään tai suurempaan.

Kihlaus ja sormukset

Minkälaista sormusta sitten toivon kihlasormukseksi? Minulla oli hyvin yksinkertaiset toiveet: yksinkertainen valkokultainensormus ilman timantteja. Meidän kihlasormuksista tuli siis käytännössä samanlaiset, hänen sormus on vain isompi ja leveämpi kuin minun.

valkokultaiset kihlasormukset

Valkokultaan päädyin sen takia, että en käytä kultaisia koruja ikinä, vaan kaikki koruni ovat hopeaa. Olen kyllä erittäin tyytyväinen päätökseen, sillä hopea on ehdottomasti värini. Ainoa asia mitä itse en ollut ikinä ajatellut, että valkokultaisistasormuksista kuluu pinnan rodiointi pois. Valkokullan oma väri ei ole ilmeisesti niin kirkas itsessään, jonka takia niiden pinta käsitellään tasaisen vaaleaksi ja kiiltäväksi rodioinnin avulla. Käytössä rodiointi kuluu pois ja sormuksen pinnasta tulee sameampi. Itse tajusin asian kunnolla vasta, kun sovitin ensi kerran liikkeessä uuden kiiltäviä vihkisormuksia, siinä rinnalla kihlasormus näytti kuluneelta. Onneksi rodioinnin voi tehdä aina uudestaan ja sormus pitääkin huoltaa ennen häitä.

Kihlasormuksista

Vaikka en ollut ikinä käyttänyt sormuksia ennen kihlasormusta, tottui sormukseen ihmeen nopeasti. Olin aiemmin miettitynyt, miten voisin tottua pitämään sormusta joka päivä, mutta nyt olo on todella outo, jos sormus on jostain syystä pois sormesta. Samaistuuko muut tähän?

One thought on “Kihlasormuksista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *