Latohäät maalla

Me aiotaan järjestää modernit latohäät maalla. Maalaisromanttiset häät ovat olleet pitkäkestoinen häiden suosikkiteema, mutta toisaalta ne ovat myös joidenkin suurin kauhistus. Tarkoittaako maalaisromanttiset häät vain juuttikaitaliinaa ja pitsiä pilttipurkkeissa? Katsotaan mitä me saamme aikaiseksi tällä teemalla, sillä toivomme häidemme sisältävän ennen kaikkea rentoa tunnelmaa ja luonnon läheisyyttä.

latohäät maalla
Kuva Pixabaystä julianaquiroga1

Hääpaikkana toimii siis vanhempieni maatilalla oleva lato. Ladossa on myös perinteitä sillä vanhempani juhlivat aikanaan häitään samaisessa ladossa. Paikka ei ollut silti meille mitenkään itsestään selvä, ehkä lähinnä sen tämänhetkisen kunnon takia. Lato on siis tällä hetkellä ihan oikeassa käytössä, joten tulee vaatimaan paljon siivoamista ja hieman remonttia, että päästään viettämään juhlia. Tulen esittelemään paikkaa tarkemmin myöhemmin omassa postauksessaan.

Kävimme katsomassa useampaakin hääpaikkaa, mutta vaikka meillä ei ollut montaa vaatimusta hääpaikalle, olimme niistä kuitenkin tarkkoja. Pyörittelimme mielessämme yhtenä vaihtoehtona myös telttahäitä, mutta lopulta lato ratkaisi meidän tilaongelman. 

Toiveena on siis koristella paljon valoilla ja käyttää luonnonkukkia. Luonnollisesti toiveena on upea aurinkoinen sää, jotta vieraat voivat oleskella paljon pihamaalla. Meille oli selvää alusta asti, että ei haluta liian hienoa ja pönötystä vaan rentoa juhlintaa. Sen takia latohäät maalla tuntui sopivalta ratkaisulta. Meille tulee varmasti olemaan joitain perinteitä, mutta toivottavasti myös jotakin uutta. Vihkiminen tulee tapahtumaan perinteisesti kirkossa. Todennäköisesti tulen keksimään paljon yksityiskohtia koristeluun, mutta yritän pitää mielessä, että tunnelma on tärkeintä. Minulla on ehkä pientä taipumusta perfektionismiin, mutta yritän pitää sen kurissa. Muista tiedossa olevista isoista linjoista on, että meille tulee seisovapöytä, kakkubuffet ja bändi.

Inspiraatiota maalaishäihin voi löytää Pinterest-tililtäni

Palaillaan ensi kerran asiaan hääsuunnittelun alkuvaiheista.
♥️♥️♥️

3 thoughts on “Latohäät maalla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *