Lautasliinat

Lautasliina vinkit

– Kuinka taitellaan helppo ja kaunis servietti?

Olen työskennellyt pitkään ravintola-alalla ja monet juhlat ja häät olen nähnyt tarjoilijan näkökulmasta. Lautasliinoja olen taitellut varmasti tuhansia, ja ajattelin jakaa teille pari omaa lautasliinavinkkiäni, siitä kuinka taitellaan klassisen kaunis lautasliina. Itselle lautasliinojen taittelu on niin itsestäänselvyys, mutta olen huomannut, kuinka siinä usein tehdään virheitä. Helpoin lautasliinataittelu tarvitsee vain pari taitosta, mutta virhe, jonka monet tekevät on se, että painavat lautasliinan reunat lyttyyn. Tein Instagramin puolelle lyhyen videon lautasliinan taittelusta.

Oikein taiteltu lautasliina
Väärin taiteltu lautasliina

Hääryhmissä olen huomannut, että monet haluavat häihin kangasservietit. Itse en ole ikinä innostunut kankaisista servieteistä. Minusta paperiset ovat yksinkertaisesti helpoimmat ja mukavimmat. Paperisia ei tarvitse silittää ja ne voidaan käytön jälkeen heittää pois. Mielestäni hyvien paperiserviettien materiaali on mukavamman tuntuista ja pehmeämpää kuin monet kangasservietit. Lisäksi hinta on yleensä edullisempi. Näiden syiden takia minulle on itsestäänselvyys, että käytetään paperiserviettejä häissä. Kattauksesta tulee luultavasti esimerkki kuvan tyyppinen eli hyvin perinteisellä kattauksella mennään.

Kattaustyyliä

Luulen, että monelle mielikuva paperiservieteistä on se, mitä normaaleissa ruokakaupoissa myydään. Ne ovat lähes aina kokoa 33cmx33cm. Ravintoloissa käytetään isompaa lautasliinakokoa 40cmx40cm, joka on huomattavasti juhlavampi. Halvimmillaan tuota kokoa saa ainakin Ikeasta, mutta materiaali on hyvin ohutta, eikä niin juhlavaa. Nämä kuvien taittelut olen valitettavasti tehnyt juuri tästä halvasta ja ohuesta materiaalista, koska tällä hetkellä ei ollut saatavilla muuta. Itse suosittelen Dunin lautasliinoja, jos haluaa juhlavat ja tukevat paperiset lautasliinat. Niitä on myös paljon helpompi taitella kauniisti, kuin halpoja ohuita lautasliinoja.

Duni Elegance lautasliina
Duni Elegance – kuva DUNI

Dunin lautasliinoja näkyy saavan ainakin Serpentiinin ja Juhlatarvikkeen nettikaupoista.

Be the first to reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *