Rajaton hääbudjetti

Kirjoitin vähän aikaa sitten mistä meidän häidemme budjetti muodostuu, ja kuinka budjettihäät kasvoivat jo hieman suuremmiksi, mutta mitä tekisimme jos meidän hääbudjetti olisi rajaton? (Valitettavasti se ei ole rajaton). Luulen, että monet saattaisivat järjestää häät ulkomailla, mutta itse olen hyvin perinteinen ja haluaisin häät silti Suomessa. Lisäksi luultavasti edelleen jossain maaseudulla, koska minusta suomalainen luonto on todella kaunis ja maalaishäät sopivat meille.

Hääpaikkana ei luultavasti edelleenkään toimisi ravintola, vaikka se ei olisi hinnasta kiinni. Meille on erittäin tärkeää, että juhlat voivat jatkua niin kauan kuin väki jaksaa tanssia, eikä tarvitse lopettaa viimeistään kello kaksi anniskelun päättyessä. Luultavasti haluaisin täydellisesti toimivan baariin useammalla baarimikolla, jotka loihtisivat erikoisempiakin drinkkejä.  Olemme tekemässä osan ruuista itse häihin, mutta rajattomalla budjetilla tuskin vaivautuisin siihen. Ruokamenu olisi varmasti hieman laajempi ja kakut hulppeampia. En ole kuitenkaan varma haluaisinko pöytiintarjoilua edes rajattomalla budjetilla. Minusta häihin kuuluu runsas buffet-pöytä, joten ehkä buffet-pöytä säilyisi, mutta valikoima vain laajentuisi. Kakkuja on nytkin tulossa pari erilaista, mutta kakkuja voi aina olla enemmän.

Hääkakku
Kuva Pixabay: Lauren Pinkney

Valokuvaajaan on panostettu jo nyt, mutta rajattomalla budjetilla ottaisin varmasti kaksi valokuvaajaa ja jopa kaksi videokuvaajaa, jotta saisi varmasti tallennettua kaiken, esimerkiksi molempien aamunvalmistelut.

Ehdottomasti meille tulisi vähintään kaksi bändiä! Se olisi parasta. Ensin enemmän vain tanssimusiikkia soittava bändi, ja loppuillasta aloittaisi todellinen bilebändi.

bilebändi
Kuva Pixabay: Free-Photos

Unelma olisi myös mekko rajattomalla budjetilla, varsinkin kun en aio myydä omaani missään tapauksessa häiden jälkeen.  Uskon, että sulhanen valitsisi myös laadukkaamman puvun.

Tykkään itse suunnitella niin paljon häitä, että en haluaisi silti palkata hääsuunnittelijaa, mutta ehkä haluaisin jonkinnäköisen avustajan, joka voisi hoitaa esim. tilaukset ja hääaamun valmistelut hääpaikalla. Näin myös kaasoille ja bestmaneille jäisi vähemmän vastuuta, kun palkattu avustaja voisi hoitaa hääpäivän aikana juoksevat asiat.

Ehdottomasti rajattomalla budjetilla panostettaisiin myös häitä seuraavaan aamuun, jolloin olisi vieraille tarjolla runsas brunssi. Lisäksi kaikkien vieraiden majoitukset hoidettaisiin koko hääviikonlopun ajaksi.

Lopuksi panostettaisiin tietenkin häämatkaan. Tällä hetkellä toki koko ulkomaille matkustaminen on epävarmaa, mutta jos tilanne olisi normaali, voisin kuvitella häämatkaksi luksusmatkan paratiisirannalla.

häämatka

On itseasiassa erittäin kiva huomata, että nyt kun mietin, mitä tekisimme toisin, jos budjetti olisi rajaton, asiat ovat melko pieniä. Nykyiselläkin budjetilla saamme unelmien häät, vaikka aivan kaikkea ei pysty toteuttamaan.

Mitä ajatuksia muilla on budjetista? Mitä te tekisitte rajattomalla budjetilla toisin?

2 thoughts on “Rajaton hääbudjetti

  1. Jos olisi rajaton budjetti niin Skotlannista joku kiva linna vuokralle ja siellä juhlisi viikonlopun häitä läheisten kanssa ja tottakai maksaisi kaikkien matkat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *